2 Nisan 2009 Perşembe

Kalkan Tava Tarifi



Kalkan Tava

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 kilo kalkan balığı, dilimlenmiş
  • tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Kalkanları üçer cm'lik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında marine ederim. Marine edilmiş kalkan balıklarını unlarım, fazla unlarını silkelerim. Geniş bir tavada yağı kızdırıp balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartırım. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını aldırırım. Limon dilimleri ile servis yaparım.

Hiç yorum yok: