2 Nisan 2009 Perşembe

Karidesli Dil Balığı Tarifi



Karidesli Dil Balığı

Balık Yemeğimin Tarifi
  • 40 gram un
  • maydanoz
  • 100 gram mantar
  • 40 gram tereyağ
  • yarım kilo karides
  • 3 çay fincanı su
  • 4 tane dil balığı
  • 1 çay fincanı krema
  • 1 çay fincanı beyaz şarap
  • 1 çorba kaşık elma sirkesi
  • tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğum suda haşlayıp kabuklarını soyarım. Bir iki karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak ayırırım. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tuttururum. Kaynayan suya atıp, 5 dk. haşlarım. Mantar ve şarap ilavesi ile 5 dk. daha kaynatırım. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alırım. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 3 dk. kadar birbirine yediririm, balık suyunu ekleyip devamlı karıştırarak pişiririm. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökerim. Sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: