2 Nisan 2009 Perşembe

Kefal Pilaki Tarifi



Kefal Pilaki

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 2 kilo kefal balığı
  • 250 gram zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı su
  • 1 sarmısak
  • 5 patates
  • 5 domates
  • 2 kereviz
  • 2 soğan
  • 5 havuç
  • 1 limon
  • karabiber, kekik, tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Soğanları temizleyip, piyaz olarak keserim ve sarmısak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç , zeytinyağı ile beraber tencerede 15 dk. kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su eklerim. Tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye kadar kaynatırım. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrarım ve havuçların üzerine koyarım. Buna bir parmak kalınlığında kestiğim balık, kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığım domates, halka halka kestiğim limon, maydanoz ve biraz kekik ekleyip, tekrar 30 dakika kaynatırım ve servis tabağına alıp soğuyunca servis yaparım .

Hiç yorum yok: