2 Nisan 2009 Perşembe

Kılıç Şiş Tarifi



Kılıç Şiş

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1 kilo kılıç balığı (filet)
  • Yarım çay kaşığı toz karabiber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 1 sarmısak (dövülmüş)
  • 15 küçük defne yaprağı
  • 2,5 çarliston biberi
  • 2,5 defne yaprağı
  • 2 domates


Balık Yemeğimin Tarifi

Balık filetosunu yaklaşık üçer cm'lik küpler halinde düzgünce doğrarım. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklarım. Çarliston biberi dilimlerim. Balıkları bir kap içine yerleştiririm. Marine malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırırım ve böylece 20 dk. kadar bekletirim. Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi şeklinde dizerim. Şişlere geçirme işlemi bitince, marine malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dk. kadar bekletirim. Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlarım. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürerim. Pişen balıkları yarım limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle beraber servis edarim.

Hiç yorum yok: