2 Nisan 2009 Perşembe

Levrek Buğulama Tarifi



Levrek Buğulama

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1 soğan
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 büyük domates
  • 2 büyük levrek
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • tane karabiber
  • defne yaprağı
  • sarmısak
  • su
  • 1 limonun suyu
  • tereyağı
  • kaşar rendesi

Balık Yemeğimin Tarifi

Derin bir tencereye su, 4 parçaya bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç, tane karabiber, defne yaprağı, limon suyu, sarmısaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine yerleştiririm. Balıklar 15 dk. kaynadıktan sonra kepçe yardımı ile balıkları alıp fırın tepsisine yerleştiririm. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştiririm. Tencerede kalan suyun içine 2 tane yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ilave ederim. Bu suyu balıkların üzerine dökerim ve fırına veririm. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığım kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerinde gezdiririm. Kaşar peyniri serpip, fırınlarım. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarıp servis yaparım.

Hiç yorum yok: