26 Nisan 2009 Pazar

Kazan Kebabı Tarifi



Kazan Kebabı

Kebabımın Malzemeleri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 350 gr orta yağlı kıyma
  • 4 kemer patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 domates

Kebabımın Tarifi

Patlıcanların baş kısmını kesip yıkarım ve 1 santim kalınlığında verevine doğrarım. Soğanı ince ince kıyarım. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber eklerim, ayrıca başka baharatlar varsa onları da eklerim. Soğanları tuzla ovarım. Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave ederim. Hepsini yoğurup köfte şekli veririm. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizerim. Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvıyağ ilave ederek karıştırırım. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdiririm. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivribiber koyarım. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: