27 Nisan 2009 Pazartesi

Kemalzade Kebabı Tarifi

Kemalzade Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • yarım kilo yağsız kuşbaşı dana eti
  • yarım kilo domates
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • yarım kilo patlıcan
  • 100 gr yeşil sivribiber
  • 1 soğan
  • 250 gr dil peyniri
Kebabımın Tarifi

Kuşbaşı etleri az suda, soğanla beraber kısık ateşte yumuşayana kadar pişiririm. Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana kadar kaynatırım. Patlıcanları halka halka doğrarım, kızgın yağda önce bütün olarak biberleri , sonra patlıcanları kızartırım. Dikdörtgen şeklinde bir kaba, pişirdiğim kuşbaşı etleri dizerim. Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ekleyip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşerim. Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis ederim.

Hiç yorum yok: