27 Nisan 2009 Pazartesi

Kremalı Tas Kebabı Tarifi



Kremalı Tas Kebabı

Kebabımın Malzemeleri
  • 1,5 kilo taze krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 80 gr tereyağ
  • karabiber
  • tuz
Kebabımın Tarifi

Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı etini, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe koyarım. Tuz ve karabiberi ekleyip, sık sık karıştırarak pişiririm. 15 dakika sonra, az suyla karıştırdığım unu ete ilave ederim. Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı eklerim. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakırım. Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle beraber servis ederim.

Hiç yorum yok: