27 Nisan 2009 Pazartesi

Örtülü Kebap Tarifi

Örtülü Kebap

Kebabımın Malzemeleri

  • yarım yanm çay kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 5 su bardağı pişmiş et (soslu)
  • 3/4 su bardağı soğuk patates püresi
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Kebabımın Tarifi

Fırını yüksek bir dereceye ayarlarım. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırırım. Margarini bezelye iriliğinde doğrarım, patates püresi ile karıştırıp, bu karışıma ilave ederim. Buna süt ekleyip, karıştırırım. Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1,5 cm kalınlığında açarım. Hamurun çapının eti koyacağım kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat ederim. Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açarım. Eti ısıtıp kaseye boşaltırım. Üzerine önceden açtığım, patatesli hamuru örterim ve 25 dakika fırında pişiririm ve çıkardıktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: