27 Nisan 2009 Pazartesi

Patates Kebabı Tarifi

Patates Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • karabiber
  • acı pul biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • yarım kilo yağsız kıyma
  • yarım kilo patates
  • 1 soğan
  • 2 sarmısak
  • 1 demet maydanoz
  • yarım kilo yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Kebabımın Tarifi

Patatesleri para şeklinde kesip az yağda kızartırım ve boş bir kaba koyup, aynı tavaya biraz daha yağ ilave ederek soğanı içine küçük küçük doğrarım. Arkasından yarım demet maydonozu içine doğrarım ve salçayı koyup karıştırırım. Hemen kıymayı ekleyip, bir sarmısak, tuz, karabiber, acı pul biberi ilave ederim, iyice karıştırırım. Daha sonra kızartıp bir fırın tepsisinin altına daha önceden kızarttığım patateslerin yarısını dizerim, üzerinine kalan patatesleri dizerim. 5 dakika kadar fırında orta ateşle ısıtırım. Kalan 1 sarmısak ve yarım demet maydanozu yoğurdun içine doğrayıp kaşıkla çırparım. Fırından çıkarttıktan sonra yoğurdu üzerine dökerim ve düz olacak şekilde yayarım. Tereyağı yanacak kıvamına geldikten sonra üzerine dökerim. Daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: