28 Nisan 2009 Salı

Sebzeli Kebab Tarifi

Sebzeli Kebab

Kebabımın Malzemeleri

  • 4 patates
  • 2 domates
  • 1 kilo konserve bezelye
  • yarım kilo kuşbaşı et
  • 5 sivri biber
  • 3 orta boy havuç
  • 3 patlıcan

Kebabımın Tarifi

Etleri biraz yağla beraber kavurup, kendi suyunu verince üzerine su koyarım. Haşlanmaya bırakırım. Patatesleri, patlıcanları, havuçları ve biberleri küp küp doğrarım. Hepsini ayrı ayrı kızartıp, bir tepside karıştırırım. Üzerine iyice haşlanmış etleri dizerim ve sonra bezelyeleri altı görünmeyecek şekilde tepsinin üzerine sererim. En üste ise daha önce rendelenmiş olan domatesleri dökerim. Arzuya göre kekik koyarım. Tencerede kalan et suyu üzerine dökerim ve tepsinin üzerinde biraz yağ gezdirip fırına veririm. Suyunu biraz çekene kadar pişirip sıcak sıcak servis yaparım.

Hiç yorum yok: