28 Nisan 2009 Salı

Şam Kebabı Tarifi



Şam Kebabı

Kebabımın Malzemeleri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kızartma yağı
  • yarım kilo kabak
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kebabımın Tarifi

Kabağı yıkayıp, soyarım ve geniş bir kaba rendelerim. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu katarak iyice karıştırırım. Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartırım ve yayılmış bir tepsiye çıkartırım. Servis tabağına alıp, maydonoz ile süslerim. Sıcak veya soğuk olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: