28 Nisan 2009 Salı

Tepsi Kebabı Tarifi



Tepsi Kebabı

Kebabımın Malzemeleri
  • 4 sarmısak
  • 2 domates
  • 5 sivri biber
  • kimyon, karabiber, pul biber
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz

Kebabımın Tarifi

Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, sarmısak, sıvı yağ, baharatları ve tuzu ekleyip, iyice yoğururum. Tepsiye yayıp, üzerine eritilmiş salça dökerim, sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırında 25 dakika pişiririm. Sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: