29 Nisan 2009 Çarşamba

Kestaneli Pilav Tarifi

Kestaneli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 100 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 demet dereotu
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • yarım kilo pirinç
  • yarım kilo kuşbaşı piliç eti
  • yarım kilo kestane
  • 100 gr kuş üzümü
  • 100 gr yeşil fıstık
  • 1 yemek kaşığı zencefil, tarçın, karanfil karışımı
  • tuz
Pilavımın Tarifi

Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletip, yıkayın süzerim. Bir soğanı kıyarım ve bir tencerede yağın yarısı ile pembeleştiririm. Piliçleri ekleyip biraz kavururum. 2 bardak sıcak su eklerim, suyunu çekinceye kadar pişiririm. Başka bir tencerede, yağda kıyılmış 2 soğanı pembeleştirip, pirinci eklerim. Birkaç dakika kavururum, bütün baharatları, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu ve 4 bardak sıcak suyu eklerim. 10 dakika sonra kuş üzümünü, küçük kesilmiş kayısıları ve fıstığı ekleyip, karıştırırım. En son etleri ve kestaneleri de koyarak 10 dakika daha pişirip, dinlenmeye bırakırım. Tabağa alırken kestaneleri alıp, pilavı süslerim.

Hiç yorum yok: