4 Nisan 2009 Cumartesi

Kütahya Köftesi Tarifi

Kütahya Köftesi

Köftemin Malzemeleri

  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı kıyma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • tuz

Köftemin Tarifi

Tarhanayı üstünü örtecek kadar ılık suda 1,5 saat bekletirim ve bulguru da 45 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini beraberce karıştırırım. Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı katarım. Malzemeleri yoğurup, hamur yaparım. Hamur köfte yapılacak kıvama gelince bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yaparım. Tencereye üç su bardağı su koyarım. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alıp kalan suyu yoğurt ile karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökerim. Tereyağını eritirim, kırmızı biberi de katıp köftelerin üzerine dökerim ve servis ederim.

Hiç yorum yok: