29 Nisan 2009 Çarşamba

Mantarlı Bezelyeli Pilav Tarifi




Mantarlı Bezelyeli Pilav

Pilavımın Malzemeleri
  • yarım kilo taze bezelye
  • yarım kilo mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 bardak jasmin pirinç
  • 1,5 bardak sıcak su
  • tereyağ
  • karabiber, tuz
Pilavımın Tarifi

Bezelyeleri ayıklayıp yıkarım ve haşlarım.Yıkayıp doğradığım mantarları, yağsız tavada 10 dakika sote ederim. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiberi koyup 2 dk. çevirerek kavururum. Sıcak su ilave edip, 20 dakika kadar kısık ateşte pişiririm. Altını kapatıp, kapağın altına birkaç tane kağıt havlu koyarak, 15 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: