1 Mayıs 2009 Cuma

Patlıcanlı Makarna Tarifi

Patlıcanlı Makarna

Makarnamın Malzemeleri
7 çorba kaşığı tereyağı
küçük boy mozzarella
rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağından biraz fazla süt
3 orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
tuz, karabiber


Makarnamın Tarifi

Patlıcanları soyup, yıkayıp boylamasına dilimlerim. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekletirim. Mozzarellayı zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakırım. Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kağıt havluyla kurularım ve iyice kızdırılmış bir tavada kızartırım. 2 çorba kaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlarım. Tuz ve biber eklerim. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığım makarnayı süzerim. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdiririm. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığım birkaç patlıcan dilimini koyarım. Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşerim. Makarnayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip birkaç parça tereyağı koyarım. Önceden ısıttığım 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar bırakırım.

Hiç yorum yok: