Salçalı Makarna
Makarnamın Malzemeleri
- 1 paket çubuk makarna
- 1 iri soğan
- 3 domates
- 125 gr margarin
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber
Makarnamın Tarifi
Margarini tencereye alırım. İnce doğranmış soğanı öldürürüm. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katarım. Kıymanın yağsız olmasına özen gösteririm. Kıyma suyunu salıp çekmesini beklerim. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirip, çekirdeklerini ve kabuklarını ayırırım. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğüm domatesleri koyarım. Tuzunu, karabiberini ayarlarım. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişiririm. Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlarım. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alırım. Ayırdığım yağı bir tencerede eritip, süzülen makarnayı tencereye alırım. Yağ iyice karışıp, makarnalar ısınınca sıcak makarnaları servis tabağına koyarım, üzerine kaynamakta olan salçayı dökerim. Yanında rende kaşar ile servis ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder