2 Mayıs 2009 Cumartesi

Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Cevizli Ay Çöreği

Çöreğimin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı süt
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 4 milföy hamuru
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 portakal kabuğu rendesi

Çöreğimin Tarifi

Milföy hamurlarını buzdolabından alıp, çözülmeleri için bekletirim. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırırım. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını eklerim. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığım harçtan koyarım. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini veririm. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürerim. Önceden ısıtılmış kızgın fırında yarım saat pişiririm. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yaparım.

Hiç yorum yok: