3 Nisan 2009 Cuma

Patates Çorbası Tarifi



Patates Çorbası

Çorbamın Malzemeleri
  • 1 kilo sığır kemiği
  • 12 su bardağı su
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 orta boy kereviz
  • yarım kilo patates
  • yarım bayat ekmek
  • 7 çorba kaşığı tereyağ
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 3 tane defne yaprağı
  • tuz, biber

Çorbamın Tarifi

Sebzeleri ayıklarım ve yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde doğrarım. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye alırım. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı eklerim. Kaynamaya başladığında bir kaşık yardımı ile köpüğünü alırım. Orta hararetli ateşte 2 saat kaynatırım. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarırım. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçiririm. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 2 dk. kavururum . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dk. kaynatırım. Çorba kasesine koyarım, 50 gram tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serperim. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yaparım.

Hiç yorum yok: