3 Nisan 2009 Cuma

Tavuklu Çorba Tarifi



Dereotlu Çorba

Çorbamın Malzemeleri
  • 2 tavuk butu
  • 1 demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • yarım kilo süt

Çorbamın Tarifi

Öncelikle bir tencerede, orta ateşte 2 kaşık un ve 2 kaşık yağı pembeleştiririm. Yarım litre sütü azar azar tencereye katarım. Haşlamış olduğum tavuk etinin suyunun 2 bardağını eklerim. Sürekli karıştırırım. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini katarım. Bir taşım kaynadıktan sonra iri doğranmış dereotunu da ekleyerek 1 dk. daha pişiririm ve altını kapatırım. Sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: