27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bülbül Yuvası Tarifi

Bülbül Yuvası

Tatlımın Malzemeleri
Hamuru için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • yeteri kadar un
  • tuz, 2 yumurta
Üstüne:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 200 gr margarin
  • antep fıstığı
Şerbeti için;
  • 4,5 su bardağı şeker,
  • 3,5 su bardağı su, çeyrek limon
İçi için;
  • 150 gr ceviz içi
Açmak için;
  • 1 su bardağı un, 1 paket nişasta

Tatlımın Tarifi

Önce 2 yumurtayı geniş bir kabın içine kırarım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve bir tutam tuzu katıp karıştırırım. Malzemenin alabileceği kadar unu yavaşça eklerim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğururum. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparırım ve üzerine nemli bir bez örterek 2 saat kadar bekletirim. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştırırım. Sert bir zemine nişastalı un karışımından serperim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyup, bunun üzerine de nişastalı karışımdan serperek, ince bir oklava ile yufkaları açarım. Açtığım her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletirim ve açtığım yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serperim. Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzerim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmadan yavaşça çıkarırım. Büzülen yufkayı 8 cm aralıklarla keserim. Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizerim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştiririm. Yufkaların üzerine dökmek için, tavada margarini eritirim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatırım. Yağı ateşten alınca yufkaların üzerine bir kaşık ile gezdiririm. Isıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişiririm. Tepsiyi fırından alıp tatlıyı soğumaya bırakırım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatırım ve hazır olmasına yakın limonu da ilave ederim. Ilıtılmış şerbeti bir kepçe ile tatlının üzerine gezdiririm. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alırım. Ortalarına Antep fıstığı serperek servis ederim.

Hiç yorum yok: