16 Mayıs 2009 Cumartesi

Çikolatalı Bademli Kup Tarifi

Çikolatalı Bademli Kup

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 200 gr eritilmiş beyaz çikolata, 60 gr bitter çikolata
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • yarım su bardağı şeker
  • 120 gr margarin, 2/3 su bardağı krema
Pralin İçin;
  • yarım su bardağı kabuksuz ve kavrulmuş badem
  • 1/3 su bardağı su, 1 su bardağı şeker

Tatlımın Tarifi

Öncelikle bitter çikolatayı benmari usulü eritirim. Bir krema sıkacağının içine doldurup, 6 adet kup bardağının içine şekiller vererek sıkarım. Buzdolabına koyarım ve soğumasını beklerim. Bu arada bir mikser yardımı ile yumurta sarılarını, şeker, bal, nescafe ve suyu koyu bir kıvama gelene kadar çırparım. Bu karışımı, eritilmiş beyaz çikolataya ilave ederek çırpmaya devam ederim. Başka bir kapta, margarini mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırparım. Yumurta sarılarını karışıma eklerim. Orta boy bir kaba aktarırım. Kremayı kar gibi bir kıvam alana kadar çırparım. Bir kaşık yardımı ile, kremayı çikolata karışımının içine ilave ederim. Robotta öğütülmüş pralini eklerim. Karışımı kup bardaklarına alıp, 3 saat buzdolabında soğuturum. Büyük pralin parçaları yerleştirip, servis ederim. Pralini hazırlamak için: Bir fırın tepsisine yağlı kağıt kaplarım. Üzerine bademleri serpiştiririm. Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırırım. Kısık ateşte, kaynamayacak şekilde şekeri eritirim. Tencerenin kenarlarına bir fırçayla su sürerim. Kaynayınca ateşi kısarım. Altın rengi alana kadar ateşte tutup, hemen ocaktan alırım. Bademlerin üzerine dökerim. İyice sertleşene kadar beklerim. Yarısını üzerine koymak üzere büyük parçalara bölerim. Diğer yarısını öğüterek inceltirim.

Hiç yorum yok: