17 Mayıs 2009 Pazar

Çikolatalı Soslu Armut Tarifi

Çikolatalı Soslu Armut

Tatlımın Malzemeleri

  • 4 soyulmuş armut
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 limon suyu
Çikolatalı sos için
  • 5 çay kaşığı tereyağ
  • 175 gram bitter çikolata

Tatlımın Tarifi

Önce armutları ikiye bölüp, çekirdeklerini temizlerim. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu sürerim. Vanilya ve şekeri yarım litre suya eklerim ve şeker eriyene kadar ısıtırım. Armutları şekerli suya koyarım ve bir taşım kaynattıktan sonra 45 dakika soğuması için bekletirim. Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ ve 6 çorba kaşığı armut suyu ile eritirim. Tencerenin altını kapatıp karıştırırım. Daha sonra soğuk olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: