18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kestaneli Toplar Tarifi



Kestaneli Toplar

Tatlımın Malzemeleri
  • 2 paket çikolatalı ikram bisküvi (toz halinde)
  • 1 portakalın suyu
  • 10 çikolata kaplı kestane ezmesi
  • 1 avuç dövülmüş ceviz içi
  • 1 portakal kabuğu rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
  • yarım çay bardağı süt
üzeri için:
  • eritilmiş çikolata, antep fıstığı, hindistan cevizi

Tatlımın Tarifi

Öncelikle topları hazırlamak için süt dışındaki bütün iç malzemeyi karıştırırım. Sütü azar azar ilave ederek hamur haline getiririm. Hamurdan cevizden küçük olacak şekilde parçalar koparıp yuvarlarım. Yuvarladığım topları çikolataya batırıp bir kısmını antep fıstığında bir kısmını ise hindistan cevizinde yuvarlarım. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: