18 Mayıs 2009 Pazartesi

Nescafeli Çikolatalı Tatlı Tarifi

Nescafeli Çikolatalı Tatlı

Tatlımın Malzemeleri

  • 1.kat için: 1 paket vanilyalı puding, 2,5 su bardağı süt, 1 paket petibör bisküvi, 1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı.
  • 2.kat için: 2 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe
  • 3.kat için: 1,5 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı şeker, 1 poşet kakao, 3 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yumurta sarısı, 50 gr. margarin, 1,5 kahve fincanı damla çikolata, 1 paket vanilya.

Tatlımın Tarifi

Önce 1. kat için sütle pudingi pişiririm. Hafif ılınınca bisküvileri cevizle karıştırıp pudingin içine ilave ederim. Borcama güzelce yayıp buzdolabında bir süre soğuturum. 2. katı için 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile karıştırırım. Kahveyi eklerim ve biraz daha süt ilave edip kahvenin erimesini sağlarım. Bisküvili karışımın üzerine döküp iyice yayarım ve tekrar dolapta soğuturum. 3. Kat için un, şeker, kakao, nişasta ve sütü iyice karıştırarak pişiririm. Puding kıvamına gelince yumurta sarıları, margarin ile vanilyayı ekleyip karıştırırım ve hemen altını kapatırım. Mikserle 7 dakika çırpıp pütürlü kalmamasını sağlarım. Ilınınca damla çikolataları da ekleyip kaşıkla karıştırırım. İyice soğuyunca diğer karışımın üzerine döküp iyice yayarım ve yeniden buzdolabına koyup soğuturum. Servis yapmadan önce üzerini antepfıstığı ve hindistan cevizi rendesiyle süslerim.

Hiç yorum yok: