19 Mayıs 2009 Salı

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • 1 dana işkembesi
  • 1 yumurta
  • yarım limon
  • 500 gr dana kemik
  • sarmısak, sirke, tuz

Çorbamın Tarifi

500 Gram dana kemiğini kaynatıp, köpüklerini delikli bir kepçe ile alırım. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atarım. Yumuşacık oluncaya kadar kaynatırım. Pişince kemikleri çıkarıp, atarım. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyarım. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırırım. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave ederim ve doğradığım işkembelerle beraber et suyuna katıp pişiririm. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alırım. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya katarım. Bir yemek kaşığı tereyağı eritip, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ekleyip, çorbanın üzerine gezdiririm. 4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yaparım.

Hiç yorum yok: