19 Mayıs 2009 Salı

Karnıbahar Çorbası Tarifi

Karnıbahar Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • 1 karnıbahar
  • yarım limon suyu
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 bardak süt, tuz, karabiber

Çorbamın Tarifi

Karnıbaharın sapını çıkarıp, çiçeklerine ayırırım. 4 çiçek ayırıp geri kalanını doğrarım ve kaynamakta olan 6 su bardağı suya atarım. 15 dakika kadar kaynatırım. Diğer tarafta yağ eritirim. Azar azar un ilave ederim. Karıştırmaya devam edip, yavaşça süt katarım. 2 kepçe de karnıbaharın suyundan alıp içine eklerim. Boza kıvamına gelen karışımı karnıbaharın suyuna azar azar yedirerek eklerim ve tekrar kaynaması için ateşin altını yakarım. Ara sıra karıştırıp, karnıbaharları içine atarım. 10 dakika da bu şekilde pişiririm. Karnıbaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorbayı pürüzsüz hale getiririm ve daha önceden ayırdığım karnıbaharları içine atarım. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlarım ve ara sıra karıştırırım. Servis edeceğim zaman limon suyu, yumurta sarısı ve kremayı çırpıp çorbaya eklerim ve sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: