19 Mayıs 2009 Salı

Kesme Çorba Tarifi

Kesme Çorba

Çorbamın Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 2 iri soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 bardak ayran
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
köfte için :
  • 250 gram kıyma
  • yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
Çorbamın Tarifi

Önce kıymayı baharatla karıştırıp, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlarım ve bir kenarda bekletirim. Su ile yumurtayı iyice karıştırırım, tuz ilave ederim ve unu da katarak sert bir hamur yaparım. Hamuru oklava ile açıp, unlarım, ikiye katlarım. İki parmak genişliğinde şeritler keserim ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında keserim. Bir tavada soğan ile yağı kavururum. Üzerine 6 su bardağı suyu katarım, tuzu ekleyip kaynatırım. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişiririm. Hazırladığım çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serperim. Sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: