25 Mayıs 2009 Pazartesi

Çikolatalı Sufle Tarifi

Çikolatalı Sufle

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 150 gr sütsüz toblerone çikolatası (kıyılmış)
  • 4 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 1 yumurta akı
  • 30 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı un

Tatlımın Tarifi

Önce fırınımı 2o0 dereceye ayarlayıp ısıtırım. 6 Adet küçük sufle kabını erimiş margarinle yağlarım. Üzerine şeker serperek altının kıtır kıtır olmasını sağlarım. Şekerin fazlasını silkeleyerek dökerim. Sufle kaplarının kenarlarına, biraz yüksek kalacak şekilde alüminyum folyo sararım. Açılmamasını sağlamak için bir iple bağlarım. Margarini küçük bir kapta eritirim. Unu eklerim. Kısık ateşte un, altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 2 dakika kavururum. Yavaş yavaş sütü ilave ederim. Karışım yumuşayıp pürüzleri gidene kadar karıştırırım. Orta ateşte karışım kaynayıp, koyulaşana kadar karıştırmaya devam ederim. Ateşten alırım. Çikolatayı ilave ederim. Eriyinceye kadar karıştırırım. Soğumaya alırım. Hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını katarım. Yumuşak kıvama gelene kadar karıştırırım. Mikser kullanarak 5 yumurta akını, temiz, kuru bir kapta, yumuşak kar kıvamı elde edene kadar çırparım. Metal bir kaşık kullanarak bu karı çikolatalı karışıma iki kerede katarım. Elde ettiğim karışımı kalıplara dökerim. Kalıpların kenarlarında 1 cm kalacak şekilde, bıçakla bir daire çizerim. Kalıpları fırın ızgarasına dikkatlice yerleştirip 15 dakika pişiririm. Pudra şekeri ve krema ile birlikte servis ederim.

Hiç yorum yok: