24 Mayıs 2009 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Yemeğimin Malzemeleri

  • 500 gr koyun eti
  • 5 patlıcan
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 soğan, 2 domates
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • kekik, tuz

Yemeğimin Tarifi

Önce koyun etini tencereye alırım ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavururum. Tereyağı ve küçük küçük kesilmiş soğanları katarım ve 3 dakika daha kavururum. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederim. Rendelenmiş domates, kekik, sıcak su ve tuz eklerim, etler yumuşayana kadar pişiririm. Patlıcanları ateşte közlerim. Kabuklarını soyup limonlu suda 5 dakika kadar bekletirim. Suyunu iyice süzerim. Keskin bir bıçak yardımı ile ince ince kıyarım. Tereyağını bir tavada eritirim. 1,5 çorba kaşığı unu ilave edip sararana dek kavururum. Sürekli karıştırarak soğuk sütü eklerim. Karışım koyulaşınca ateşten alırım. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini eklerim. Hızlıca karıştırırım ve daha sonra servis tabağına alıp, üzerine eti koyarım ve servis ederim.

Hiç yorum yok: