Düğün Yahnisi
Yemeğimin Malzemeleri
- 8 parça kemikli kuzu eti
- 5 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı margarin
- yoğurt, su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 karanfil, 2 çay kaşığı tuz
Yemeğimin Tarifi
Öncelikle kemikli kuzu etini bir tencereye alıp, bol su ile güzelce pişiririm. Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alırım. Eti kevgirden geçirip suyunu süzerim. Etleri kemiklerinden ayırırım. Temizlediğim etleri yoğurda bulayıp yağda kızartarak bir tencereye alırım. Etleri kızarttığım yağda halka halka doğradığım soğanları pembeleşene kadar pişiririm. Tarçın, karanfil ve ekleyip, kavururum. Kavurduğum malzemeyi tencereye aldığım etlerin üzerine, yağı ile birlikte eklerim. 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder