24 Mayıs 2009 Pazar

Yoğurtlu Dana Tarifi

Yoğurtlu Dana

Yemeğimin Malzemeleri

  • 750 gr dana eti (ince şeritler halinde doğranmış)
  • 400 gr yoğurt
  • 4 patates (irice küpler halinde doğranmış)
  • 3 kuru soğan (halka halka doğranmış)
  • 4 sarmısak
  • 4 çorba kaşığı sirke
  • 250 gr doğranmış domates
  • 2 çay kaşığı şeker
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 Su bardağı un
  • kızartmak için sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Yemeğimin Tarifi

Önce 250 gram doğranmış domates, 1 çorba kaşığı sirke, şeker, 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 diş sarımsağı pişirerek, koyu bir sos hazırlarım. Tuz ve biber serperim. Patatesleri iri küpler halinde keserim. Dana etlerini ince şeritler halinde keserim. 3 Çorba kaşığı sirke ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp, etlerin üzerine dökerim ve bir kenarda bekletirim. Patatesleri fritözde kızartırım ve fazla yağlarını alarak, servis tabağına aktarırım. Önceden 150 dereceye ayarlamış olduğum fırına koyarak, sıcak kalmalarını sağlarım. Soğanları una bulayıp, kızartırım ve fazla yağlarını aldıktan sonra, fırındaki patateslerin üzerine aktarırım. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperim. Etleri de fritözde kızartırım. Yoğurdu çırpıp, fırındaki patates ve soğanların üzerine dökerim. Kızarttığım etleri de yoğurdun üzerine yerleştirip, en üste de domates sosunu dökerim. Kızartma yağından 2 çorba kaşığı yağ alıp, 3 çorba kaşığı suyla karıştırarak, yemeğin üzerinde gezdiririm ve hemen servis ederim.

Hiç yorum yok: