23 Mayıs 2009 Cumartesi

Ekşili Pırasa Tarifi

Ekşili Pırasa

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 kilo pırasa
  • 2 kereviz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • 2 kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1 demet maydanoz, tuz

Yemeğimin Tarifi

Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrarım ve yağda, yaklaşık 5 dakika pembeleşene dek kavururum. Pırasaların çok yeşil kısımlarını ayıklarım, bir parmak uzunluğunda, ince ince doğrarım ve soğanlara eklerim. Kerevizleri soyup, çevrelerine yarım limonu sürerim ve ince çubuklar halinde doğrayıp; pırasa ve soğanlara eklerim. Sebze karışımını, kısık ateşte arada bir karıştırarak, 20 dakika pişiririm. Pırasalar yumuşayınca, 1,5 bardak su, şeker, salça ve tuz katıp, sebzeler iyice pişene kadar yarım saat daha pişiririm. Yemeğimi ateşten almadan 2 dk önce, limon suyunu ve kıyılmış maydanozu eklerim. Soğuk olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: