23 Mayıs 2009 Cumartesi

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Zeytinyağlı Havuç

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 kilo havuç
  • 2 kuru soğan
  • 2 sarmısak (ince kıyılmış)
  • 1 kahve fincanından biraz az pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
  • yarım su bardağı donmuş bezelye
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı şeker, tuz

Yemeğimin Tarifi

Önce havuçları kazıyıp, yıkarım ve 4 cm kalınlığında çapraz halkalar halinde dilimlerim. Soğanları, robotta kıyarım ve tencerede, yağın yarısını kullanarak kavururum. Kavrulmuş soğanlara; sarımsak, havuç, bezelye ve pirinci katarım. 3 Dakika daha kavurduktan sonra yarım bardak su eklerim. Kısık ateşte, 25 dakika kadar pişiririm. Tuz ve şeker katarım. Yemeği ateşten alıp, üzerine geri kalan zeytinyağını güzelce gezdiririm. İnce kıyılmış dereotlarını serpip, soğumaya bırakırım. Sarımsaklı veya sade yoğurtla beraber servis ederim.

Hiç yorum yok: