23 Mayıs 2009 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Yemeğimin Malzemeleri

  • 4 enginar, 2 havuç
  • 3 patates, 1 soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 Bardak su
  • 3 dilim limon
  • karabiber, tuz
Terbiyeli sos için;
  • 4 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 1 limonun suyu, dereotu
Yemeğimin Tarifi

Öncelikle enginarları temizlerim daha sonra enginarları, su, un ve limonla hazırladığım terbiyeli suda 30 dakika kadar bekletin. Havuçları ve patatesleri ceviz büyüklüğünde toplar halinde maşa ile alırım. Soğanı ince ince doğrarım ve havuçlarla birlikte 2 çorba kaşığı un ekleyip, kavururum. 8 Bardak su döküp kaynamaya bırakırım. Terbiyeli suda beklettiğim enginarları kaynamakta olan suya atarım. Patatesleri ilave ederim. 3 Dilim limon ve tuz ekleyip 40 dakika kadar pişiririm. Son olarak ayıklanmış 1 su bardağı bezelyeyi katıp, orta ısılı ateşte 15 dakika daha pişiririm. Soğuduktan sonra her bir servis tabağına bir enginar alıp, üzerini dereotu ile süsleyip servis ederim.

Hiç yorum yok: