27 Mayıs 2009 Çarşamba

Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası

Tatlımın Malzemeleri

  • yarım kilo buğday nişastası
  • 150 gr eritilmiş kızgın tereyağ
  • İçi için: 250 gram dövülmüş ceviz
  • Şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu
Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
Tatlımın Tarifi

Önce hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur hazırlarım ve bu hamuru 20 dakika kadar dinlendiririm. Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırırım ve her parçadan 18 adet cevizden küçük parçalar koparırım, kopardığım parçalara elimle ceviz şeklini veririm. Şekil verdiğim her küçük bezeyi merdane yardımı ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açarım. Aralarına bolca nişasta serperek 18 parçayı üstüste koyarım. En üstteki parçaya nişasta serpmem. Böylece 18'li 3 grup elde ederim. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlarım. 18'li bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açarım. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serperim. İkinci grubu da açıp üzerine sererim. Kalan cevizleri de bunun üzerine serperim. Son grubu da açıp en üste sererim. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimlerim. Üzerine her yanına değecek biçimde 150 gram kızgın tereyağı gezdiririm. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişiririm. Fırından çıkartıp baklavayı soğuturum. Şerbet ılık, baklava soğukken, şerbeti tepsinin üzerine gezdiririm. 5 saat sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: