29 Mayıs 2009 Cuma

Ispanaklı Kiş Tarifi

Ispanaklı Kiş

Malzemeler

İç Malzemesi:

  • 1 orta boy soğan
  • mantar, 1 kg ıspanak, tuz karabiber,
  • beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un, silme
  • 2 su bardağı süt
Hamur Malzemesi:
  • 100 gr soğuk margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Tarifi

Önce hamuru hazırlamak için; margarini unla mıncıklayarak unufak hale getiririm. Yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış ufak kalıplara (21 cm civarı) yayıp pişiririm. İç malzemeyi hazırlamaya başlarım; Soğanı mantarla kavurup mantar suyunu çekene kadar pişiririm ve buna yıkayıp doğradığım ıspanakları ilave ederim. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir katarım. Unu sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavururum. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişirerek beşamel sosu hazırlarım. Kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp sos kızarana kadar pişiririm ve servis ederim.

Hiç yorum yok: