26 Mayıs 2009 Salı

Kare Çikolata Tarifi

Kare Çikolata

Tatlımın Malzemeleri

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
Sosu için;
  • 125 gr çikolata
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 20 ceviz (ikiye bölünmüş)
  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı margarin
Tatlımın Tarifi

Önce fırınımı 180 dereceye ayarlayıp ısıtırım. 2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile yağlarım. Un, şeker, kakao ve margarini mikser ile kararım. Yumurta sarısı ve suyu eklerim ve karıştırmaya devam ederim. Hamuru unlanmış bir yere alırım. Burada yumuşayıncaya kadar hamuru hafifçe yoğururum. Hamuru ikiye bölerek yarısını plastik folyo ile kaplarım ve dinlenmeye alırım. Diğer hamuru yağlı kağıt üzerinde 4 mm inceliğinde açarım. Bir kalıp yardımı ile kare kare keserim. Bisküvileri yağlı kalıplara dizerim. 12 dakika kadar fırınlarım. Çıkınca soğumaya alırım. Öbür tepsiyi fırına koyarım. Sosu İçin; Çikolatayı, margarini ve kremayı ufak bir tencerede karıştırırım. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırırım. Buzdolabında soğuttuktan sonra bir krema sıkacağına doldurarak bisküvilerin üzerini süslerim. Her bir krema topunun üzerine çeyrek cevizi dik olarak koyarım. Gerekirse buzdolabında biraz daha soğuturum. 150 gr bitter çikolatayı içi su dolu bir kabın içine, margarinle birlikte alarak, eriyene kadar karıştırırım. Bisküvileri üstlerinden tutarak, alt tarafını çikolataya batırırım. Daha sonra yağlı kağıdın üzerine dizerim.

Hiç yorum yok: