22 Mayıs 2009 Cuma

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Sütlü Tel Kadayıf

Tatlımın Malzemeleri

  • 750 gr tel kadayıf
  • 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
  • 250 gr margarin

Tatlımın Tarifi

Şekeri iki bardak su ile beraber kaynatırım. Köpüklerini alıp, koyulaşınca süt eklerim. Çok sulu olmadan ateşten alırım. 40 cm çapında bir tepsiyi yağlarım. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısını tepsiye yerleştiririm. Bastırarak sıkıştırırım. Kalan yağı üzerine gezdiririm. Fırında pembeleşene kadar kızartırım. Fırından çıkınca üzerine daha önceden hazırladığım soğuk sütlü şurubu dökerim. Kapağını kapatırım. Ilıyınca dilimleyip, servis ederim.

Hiç yorum yok: