20 Mayıs 2009 Çarşamba

Yufkalı Makarna Tarifi

Yufkalı Makarna

Makarnamın Malzemeleri

  • 3 numara makarna
  • 2 yufka
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık margarin
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta
Makarnamın Tarifi

Önce makarnayı kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlarım. Yapışmaması için haşlanan suya 2 damla sıvı yağ ilave ederim. Haşlanıp kevgire aldığım makarnaların üzerine soğuk su tutup, süzerim. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisini yağlarım. Altına bir bütün yufka döşerim. Yufkanın kenarlarını dışarı taşırırım. İkinci yufkanın sadece kenarlarını kesip, kestiğim kenarları tepsinin altına döşerim. Diğer yanda peyniri elimde ufalarım. Maydanozu ince ince doğrarım ve çırpılmış 3 yumurta ve yağla karıştırırım. Suyu süzülmüş olan makarnayı da bu karışıma ekleyip, tepsiye döşerim. Kenarları dışarı taşan yufkayı makarnanın üzerine örterim ve kenarlarını kestiğim 2. yufkayı da kapak gibi tepsinin üzerine örterim. Üzerini hafifçe yağlayıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirip, sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: