18 Haziran 2009 Perşembe

Kiremitte Levrek Tarifi

Kiremitte Levrek

Yemeğimin Malzemeleri

  • 5 marul yaprağı
  • 1 orta boy domates
  • havuç
  • 1 levrek
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 mantar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • karabiber
  • tuz
Yemeğimin Tarifi

Önce levreği yıkarım ve filetosunu çıkarırım. Geniş bir güvecin dip kısmına marul yapraklarını döşerim. Havucu rendelerim. Domatesi kuşbaşı olarak doğrarım. Domates ve havuçu marulun üzerine döşerim. Üzerine balığı koyup, ayıklanmış mantarlar ile süsledikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırırım. Üzerine içinde zeytinyağı eritilmiş sıcak sütü gezdirip, fırına veririm. Yarım saat sonra fırından çıkarırım ve sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar serperim. Peynirler eridikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: