18 Haziran 2009 Perşembe

Midye Fırın Tarifi

Midye Fırın

Yemeğimin Malzemeleri

  • 500 gr midye (dondurulmuş)
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 150 Gr taze kaşar peyniri
  • 2 taze soğan
  • tuz, karabiber
Yemeğimin Tarifi

Soğanı kıyıp, sarımsağı ezerim. Her ikisini de yağda pembeleştiririm. Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırıp, yarım su bardağı su ilave ederim ve bir taşım kaynatırım. Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırırım. Kaşar peynirini rendelerim, üçte birini ayırıp kalanını yumurtalı karışıma katarım. Hazırladığım sosu midyelerle karıştırırım. Isıya dayanıklı bir kaba boşaltırım. Kalan peyniri üzerine serpip 250 derecede ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişiririm. Taze soğanı yıkarım. Yeşil kısımlarını ince ince kıyarım. Kıydığım soğanları midyelerin üzerine serperim. Sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: