16 Haziran 2009 Salı

Perusari Çorbası Tarifi

Perusari Çorbası

Çorbamın Malzemeleri

  • yarım yağsız kıyma
  • havuç, patates
  • 1 yumurta
  • pirinç
  • et suyu
  • 1 soğan
  • tuz, karabiber
Çorbamın Tarifi

Önce kıymanın içine soğan rendelerim. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak iyice karıştırırım. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlarım ve unlu tepsiye dizerim. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakırım. Tuzu ve et su tableti de atarım. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atıp, köfteler pişinceye kadar kaynatırım. Biraz suluca bırakırım ve altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye yaparım. Sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: