27 Temmuz 2009 Pazartesi

File Sarma Tarifi

File Sarma

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 sivri biber
  • 1 küçük pide
  • 2 çorba kaşığı domates sosu
  • maydanoz
  • 4 küçük bonfile
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 4 mantar
  • 1 domates

Yemeğimin Tarifi

Önce bonfileleri döverek inceltirim. Soğan ve mantarları kibrit çöpü şeklinde doğrarım. Tereyağının yarısını eritirim. Soğan ve mantarları yağda sote edip, soğumaya alırım. Bu harcı bonfilenin içine koyup sararım. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biber olarak dizerim ve fırın ızgarasında pişiririm. Kalan tereyağını tavada eritirim. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartırım. Servis tabağına yerleştiririm. Üzerine etleri sıralayıp, en üstüne domates sosu dökerim. Maydanozla süsleyip servis ederim.

Hiç yorum yok: