29 Ağustos 2009 Cumartesi

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

  • 2 büyük boy patlıcan
  • 4 kuzu incik
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 soğan
  • 2 sarmısak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 2 domates, 2 biber
  • tuz

Kebabımın Tarifi

Önce margarini tencerede eritip, kuzu incikleri tencereye alırım. Soğanı ve sarmısağı yemeklik olarak doğrarım ve etlerle birlikte kavururum. salça ve tuzu ilave ederim. 2 su bardağı su ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişiririm. Patlıcanları soyarım ve uzunlamasına dörde bölerim. Bir tavaya sıvı yağ koyup, patlıcanları kızartırım. Kızarmış patlıcanları tepsiye dizip, içine pişirdiğim etleri doldurup, bohça biçiminde katlarım. Üzerine domates dilimleri ve biber koyup, tencerede kalan etin suyunu tepsinin üzerine dökerim. Daha önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: