6 Eylül 2009 Pazar

Lahanalı Pilav Tarifi

Lahanalı Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gr dolmalık kavrulmuş fıstık
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 50 gr kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım kg lahana
  • 2 kuru soğan
  • 200 ml domates püresi
  • 1 demet dereotu
  • 3 çay kaşığı şeker
  • karabiber, tuz

Pilavımın Tarifi

Öncelikle pirinci ayıklıp bir kaba koyarım ve üzerine kabı kaplayacak kadar sıcak su doldururum, 2 kaşık tuz ilave ederim ve su soğuyana kadar bekletirim. Daha sonra süzüp, duru su çıkana kadar yıkarım ve iyice süzülmeye bırakırım. Lahana yapraklarını (sert kısımlarını ayıkladıktan sonra) ince ince kıyarım. Soğanları robotta kıyarım ve yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavururum ve kıyılmış lahanaları da ilave edip 10 dakika daha kavururum. 3,5 Su bardağı sıcak su ilave ederim. Kavrulmuş soğan, lahana ve dolmalık fıstıkları, yeni bahar, domates püresi, şeker, kuş üzümü, tuz, karabiber ve tarçını da katarım. Pilav suyunu çekinceye kadar önce yüksek sonra orta en son düşük ateşte pişiririm. Lahanalı pilav hazır olunca üzerine 1 demet dereotu ilave ederim ve bir kağıt havlu ile kapatıp, demlendiririm. Daha sonra soğuk olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: