29 Ağustos 2009 Cumartesi

Tavuklu Kebap Tarifi

Tavuklu Kebap

Kebabımın Malzemeleri

  • 2 adet kemiksiz gögüs eti kuşbaşı doğranmış
  • 5 iri boy patlıcan
  • 3 kuşbaşı doğranmış patates
  • 3 kuşbaşı doğranmış domates
  • tuz
  • karabiber
  • 1 kaşık margarin
  • sıvı yağ
  • kaşar peyniri

Kebabımın Tarifi

Önce patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrarım. Çok az tuz serperek kısa bir süre bekletirim. Daha sonra yıkayıp, sıvı yağda kızartırım. Kuşbaşı patatesleri de kızartırım. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavururum. Ardından doğranmış domatesleri de kavurup, tuz ve biber ilave ederim. Patates, tavuk ve domatesi karıştırırım, patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirip, içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatırım ve tepsiye kaseyi ters çeviririm. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyarım. Tepsiye az salçalı su ekleyerek kaşarlar kızarana kadar pişiririm.

Hiç yorum yok: