6 Ağustos 2009 Perşembe

Patlıcan Oturtması Tarifi

Patlıcan Oturtması (10 kişilik)

Yemeğimin Malzemeleri

  • 2 kilo patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr margarin
  • 50 gr çam fıstığı
  • 400 gr ince kıyılmış soğan
  • 1 kg kıyma
  • 50 gr kuş üzümü (sapları ayıklanıp yıkanmış)
  • 300 gr konkase domates
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 250 ml domates suyu
  • 500 ml et suyu
  • tuz

Yemeğimin Tarifi

Önce patlıcanları alacalı şekilde soyarım. Üç parçaya kesip, her bir parçanın içini oyarak boşaltırım. Tuzlayıp, acısını atması için 15 dakika kadar bir kenarda bekletirim. Yıkayıp, zeytinyağını bir tavada kızdırırım. Patlıcanları tencereye yerleştirip, altın sarısı renk alana dek kızartırım. Sonra süzdürerek yağdan alırım. Margarini bir tencerede eritirim. Yağ kızınca fıstıkları ekleyip, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartırım. Soğanları ilave edip fıstıklarla beraber biraz pembeleştiririm. kıymayı katıp, kıyma verdiği suyu çekinceye kadar pişiririm. Kuş üzümlerini, domatesi, tuzu ve biberi de katıp karıştırırım. Birkaç dakika daha pişirip ateşten alırım. İnce kıyılmış maydanozu karıştırırım. Kızarttığım patlıcanları kıymalı harç ile doldururum. Bir tencereye dizip, üzerlerine domates suyu ve et suyu ekleyip, tuzunu ayarlarım. Bir taşım kaynatırım. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika pişiririm. Pişen oturtmayı ateşten alıp sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: