15 Ağustos 2009 Cumartesi

Reşat Paşa Tatlısı Tarifi

Reşat Paşa Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 500 gr badem
  • 150 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yeterince su
Şurubu İçin;
  • 500 gr şeker
  • 300 ml su
  • yarım limonun suyu

Tatlımın Tarifi

Önce unun ortasına, yumurtayı, limon suyunu, tuzu, suyu, yoğurdu koyarım. Hamuru, kulak memesinden birazcık sert olacak şekilde yoğururum ve 15 dakika kadar bekletirim. Daha sonra oklava ile ince yufka şekline getiririm. Kenarlarını keserek, dikdörtgen şeklini alan yufkanın her tarafına bademi serperim. Sonra hamuru rulo yaparım. Uç kısımlarına fırça ile yumurta akını sürüp birbirine yapıştırırım. Elde ettiğim yuvarlak bademli hamuru, 5 cm büyüklüğünde keserim. Kenarlı tepsiye sık olarak dizerim. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişiririm. Piştikten sonra yağını süzerim ve tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu dökerim.

Hiç yorum yok: